Collecte Jantje Beton 2023

Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen voor kinderen en jongeren omdat spelen lang niet voor elk kind vanzelfsprekend is. Dat we bij Attila Houten spelen en bewegen voor kinderen belangrijk vinden, is natuurlijk geen verrassing.

Ook dit jaar is er weer de collecte Jantje Beton, we doen net zoals vorig jaar weer mee aan de digitale collecte.

De digitale collecte is van 1 t/m 31 maart 2023 en de eerste donaties zijn al gedaan in de collectebus van Attila.

Via onderstaande link komt u op pagina van de digitale collectebus van Attila Houten.

https://jantjebeton.digicollect.nl/attila-houten

We hopen dat jullie massaal een donatie doen in onze verenigingscollectebus zodat we ook dit jaar Jantje Beton weer kunnen steunen. Volg de link en doneer! Stuur de link ook door aan familie, vrienden en bekenden en vraag ook hen om te doneren.  Of deel de link op jouw social media!

Je kunt als je dat wilt ook je eigen digitale collectebus aanmaken en met deze collectebus zelf collecteren voor Jantje Beton.
Ga naar https://jantjebeton.digicollect.nl/aanmelden/hoe en maak jouw eigen collectebus aan. Kies bij het aanmaken van de collectebus Attila als club die je wilt steunen.
Je vindt Attila heel makkelijk door het woord Attila in te tikken, “HOUTEN – Gymnastiekvereniging Attila” verschijnt dan op het scherm.

En niet geheel onbelangrijk om te melden is dat 50% van de opbrengst van de collecte voor Attila zelf is en andere helft voor Jantje Beton.
Daarvoor kunnen we dan weer materialen aanschaffen die we kunnen gebruiken in onze lessen en trainingen.

Goede prestaties van de jongensselectie

De jongensselectie van Attila Houten heeft de eerste helft van het seizoen er weer op zitten. Binnen de jongensselectie zijn er veel jongens doorgestroomd van de recreantengroep naar de selectiegroep waarbij dit de eerste officiële wedstrijden waren. De jongens waren erg gespannen maar hebben zeer goede wedstrijden geturnd.

Het waren teamwedstrijden waarbij Flint, Pepijn, Tijn, Thijmen, Grigory en Julian verdeeld over 2 teams allemaal erg knap 3e zijn geworden. Robin zat met zijn persoonlijke score met meerdere toestellen bij de top 3 maar wist helaas net geen podiumplek te behalen met zijn team. 

De andere jongens Jochem, Borre en Joost kregen complimenten van de juryleden omdat ze erg netjes hadden geturnd; ze hadden net pech met de rekstok waardoor ze lager uitkwamen dan wat ze verdiend hadden. 

Al met al kijken de trainers van jongensselectie zeer tevreden terug op het eerste deel van het seizoen.

Attila dames recreatief 50+

Jammer heren, maar het volgende stukje is speciaal voor dames!

Zou u wat meer willen sporten of is u aangeraden wat meer te bewegen? Had u goede voornemens in januari, maar heeft u daar nog niets mee gedaan? Het is nooit te laat om te beginnen. Gymnastiek- en turnvereniging Attila Houten biedt sportieve ontspanning voor alle leeftijden, van 2 tot 50+.
Jonge aanwas is er genoeg, maar de dames groep recreatief 50+ kan wel wat nieuwe leden gebruiken.

Eens per week op woensdag van 20.00-21.00 uur gymmen de dames recreatief 50+ in gymzaal De Bijenkorf, Riddersborch 145 (de borchen). De ingang van de gymzaal is op het schoolplein.

En wie bij het woord gymnastiekvereniging denkt aan strakke pakjes, moeilijke posities innemen op allerhande gymapparaten en medailles halen bij wedstrijden, dat doen de leden uit de jongere groepen al voldoende en met mooie resultaten. De dames 50+ doen hun oefeningen gewoon in de gymzaal op een matje. De diehards doen het zelfs zonder matje, maar dat hoeft niet – er zijn matten genoeg.


En ze trainen daar alle spiergroepen die bij deze groep soms wat minder gebruikt dreigen te worden. Lekker pittig, want je mag tenslotte wel voelen dat je wat gedaan hebt. Vakbekwame leiding houdt rekening met alle niveaus van bewegen in de gezellige vaste groep. We werken tenslotte allemaal door tot ruim 67 jaar, waarom zou je dan eerder ophouden met sporten?
Kom kijken en doe twee proeflessen mee.

En ga de toekomst soepel bewegend en zonder ‘kipfiletjes’ in. De manier om oud te worden zonder oud te zijn.

Vragen stuur een mail aan vragen@attilahouten.nl

Kijklessen van maandag 7 t/m zaterdag 12 november 2022

In de week van maandag 7 t/m zaterdag 12 november 2022 zijn er kijklessen bij alle groepen van Attila. De kijklessen zijn voor de ouders/verzorgers van onze leden en hun broertjes en zusjes.

Tijdens de kijkles zal de leiding van de groep u, als publiek, laten zien hoe een normale gymles verloopt. U kunt langs de kant stilletjes genieten van al het knaps dat de kinderen laten zien. Vanwege de verwachte drukte en veiligheid is het als publiek niet toegestaan om deel te nemen aan de gymles. Dit geldt ook voor kinderen. Natuurlijk mag u van al het knaps van uw eigen zoon of dochter een foto voor eigen gebruik maken, maar houdt er rekening mee dat niet alle kinderen op de foto willen en mogen. Verspreid foto’s met anderen dan ook niet, op welke manier dan ook. De leiding van de groepen ziet u graag tijdens de kijklessen. Hopelijk tot dan.

Verhuizing De Julianazaal naar De Bijenkorf vanaf zaterdag 29 oktober 2022

Er komt nieuwbouw voor De Julianazaal en de Van Harte School in het Oude Dorp. De huidige gymzaal en de school worden eerst afgebroken en daarna zal er gestart worden met de nieuwbouw van de gymzaal en de school.

Tijdens de bouwperiode wordt gymzaal De Bijenkorf onze tijdelijke locatie.
Het adres van De Bijenkorf is Riddersborch 145 3992 BK Houten.

Inmiddels zijn al onze eigen toestellen en materialen samen met de gemeente naar De Bijenkorf verhuisd.

Vanaf zaterdag 29 oktober zijn alle lessen die nu in De Julianazaal zijn in De Bijenkorf.
Alle lesdagen en lestijden blijven gelijk.  

Attila dames recreatief 50+

Jammer heren, maar het volgende stukje is speciaal voor dames!
Zou u wat meer willen sporten of is u aangeraden wat meer te bewegen? Had u goede voornemens in januari, maar heeft u daar nog niets mee gedaan? Het is nooit te laat om te beginnen. Gymnastiek- en turnvereniging Attila Houten biedt sportieve ontspanning voor alle leeftijden, van 2 tot 50+.
Jonge aanwas is er genoeg, maar de dames groep recreatief 50+ kan wel wat nieuwe leden gebruiken.

Eens per week op woensdag van 20.00-21.00 uur gymmen de dames recreatief 50+ op het Oude Dorp in de Julianazaal. En wie bij het woord gymnastiekvereniging denkt aan strakke pakjes, moeilijke posities innemen op allerhande gymapparaten en medailles halen bij wedstrijden, dat doen de leden uit de jongere groepen al voldoende en met mooie resultaten. De dames 50+ doen hun oefeningen gewoon in de gymzaal op een matje. De diehards doen het zelfs zonder matje, maar dat hoeft niet – er zijn matten genoeg.
En ze trainen daar alle spiergroepen die bij deze groep soms wat minder gebruikt dreigen te worden. Lekker pittig, want je mag tenslotte wel voelen dat je wat gedaan hebt. Vakbekwame leiding houdt rekening met alle niveaus van bewegen in de gezellige vaste groep. We werken tenslotte allemaal door tot ruim 67 jaar, waarom zou je dan eerder ophouden met sporten? Kom kijken en doe twee proeflessen mee.
En ga de toekomst soepel bewegend en zonder ‘kipfiletjes’ in. De manier om oud te worden zonder oud te zijn.
Vragen stuur een mail aan vragen@attilahouten.nl

Nieuwbouw Julianazaal

Er komt nieuwbouw voor De Julianazaal en de Van Harte School in het Oude Dorp.
Op dit moment is nog niet bekend wanneer de bouwwerkzaamheden gaan starten.

De huidige gymzaal en de school worden eerst afgebroken en daarna zal er gestart worden met de nieuwbouw van de gymzaal en de school.
Tijdens de bouwperiode worden alle lessen van Attila Houten verplaatst naar gymzaal De Bijenkorf, Riddersborch 145 3992 BK Houten.

De verwachting is dat na de herfstvakantie wij als vereniging de lessen zullen geven in gymzaal De Bijenkorf.
Zodra definitief is per wanneer dat zal zijn informeren we uiteraard alle Attilaleden die in De Julianazaal gymmen en turnen.

Het bestuur.

Assistenten gezocht

Op maandag 29 augustus starten onze lessen en trainingen weer.
Voor diverse recreantengroepen is Attila Houten op zoek naar assistenten die de trainsters en trainers willen helpen bij het geven van de wekelijkse lessen. Onze trainers en trainsters kunnen niet zonder goede assistenten.

Op zit moment zijn we in elk geval op zoek naar assistenten voor de volgende groepen.

 • Maandag van 17.00 – 19.00 uur meisjes groep 4 en groep 5, gymzaal Klavertje Vier
 • Dinsdag van 18.00 – 21.00 uur meisjes groep 7-8 en meisjes voortgezet onderwijs 1 en 2 in De Julianazaal
 • Woensdag van 16.30 – 19.30 uur meisjes groep 4, groep 5 en groep 6 gymzaal De Julianazaal
 • Woensdag van 17.30 – 19.30 uur meisjes groep 5 en groep 6 gymzaal De Vlinder
 • Donderdag van 17.45 – 20.45 uur meisjes groep 6, groep 7 en groep 8 gymzaal De Julianazaal
 • Vrijdag van 17.15 – 21.00 uur jongens groep 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8 en ouder gymzaal De Julianazaal
 • Zaterdag van 9.45 – 12.15 uur peuters 3 jaar, meisjes groep 1-2 en groep 3 De Julianazaal

Om assistent te worden bij Attila is het fijn als je zelf ook turnt bij Attila. Echter dat is geen voorwaarde om assistent te kunnen worden. Volg je een sport opleiding of andere opleiding waar je nog een stage plaats voor zoekt dan komen we graag in contact met je. Stuur een mail aan bestuur@attilahouten.nl en geef aan op welke dag en bij welke groepen je wilt assisteren. Assistenten vanaf 14 jaar ontvangen hiervoor een vrijwilligers vergoeding.

Ook als je vragen hebt dan horen we dat uiteraard graag.

Het bestuur

Gezocht trainers/trainsters met ingang eind augustus 2022.

Gezocht trainers/trainsters met ingang eind augustus 2022.

Ben jij de persoon die we zoeken zodat al onze leden vanaf eind augustus 2022 kunnen blijven sporten?
Twijfel dat niet langer maar neem contact met ons op zodat we met elkaar in gesprek kunnen.

Donderdag van 17.45 – 20.45 uur meisjes recreatief groep 6, groep 7 en groep 8
Zaterdag van 9.30 – 12.30 uur meisjes recreatief groep 4, groep 5 en groep 6.

Andere dagen en tijden zijn bespreekbaar.

Heb je een KNGU KSS niveau 2 of niveau 3 opleiding gedaan of volg je een sportopleiding zoals CIOS/ROC of ALO dan is dat een pre.
Heb je wel ervaring met lesgeven en met gymnastiek/turnen, dan is het via onze vereniging mogelijk om een opleiding te volgen.

Interesse of vragen neem dan contact met ons op via bestuur@attilahouten.nl.

Attiladag zondag 3 juli 2022

Op 3 juli 2022 organiseert Attila een turninstuif dag. Een turninstuif dag is een dag waarbij de jongens en meisjes nieuwe oefeningen kunnen proberen, kunnen laten zien wat ze geleerd hebben aan de ouders en gewoon lekker kunnen turnen.

U als ouder/verzorger kunt uiteraard komen kijken tijdens deze dag.

Hieronder hebben wij neergezet hoe u uw kind kunt aanmelden, wat de voorlopige dagindeling is, waar de turninstuif dag plaats vind en wat voor kleding uw kind aan kunt doen.

Aanmelden
Hoe kunt u uw kind opgeven?

U kunt uw kind aanmelden door een mail te sturen naar Attiladag@attilahouten.nl. Het is mogelijk om tot en met zaterdag 18 juni uw kind op te geven. Bij het aanmelden verzoeken wij u om de volgende gegevens in de mail te vermelden van uw kind:

 • Voor- en achternaam
 • Lesgroep
 • Naam van de leiding

Voorlopige dagindeling

Ook hebben wij alvast een voorlopige dagindeling gemaakt. Aan de hand hiervan heeft u een indicatie waar u aan kunt denken qua tijden. Let erop dit betreft een voorlopige dagindeling:

9.00 – 9.30 uur        Alle peuter groepen
9.45 – 10.45 uur      Alle groepen 1-2 en 3, jongens en meisjes
11.00 – 12.00 uur     Alle groepen 4, 5 en 6, jongens en meisjes
12.30 – 14.00 uur     Alle groepen 7 en 8, VO1 en VO2, jongens en meisjes
14.15 – 15.45 uur     Selecties meisjes en jongens, Turnplus meisjes

Locatie
De turninstuif dag vindt plaats bij gymzaal de Slinger. De ingang van de gymzaal is te bereiken via het schoolplein van College De Heemlanden.

 • Adres: De Slinger 44
 • Postcode: 3995 DE, HOUTEN

Kleding
Trek gymkleding en eventueel gymschoentjes aan, zodat je lekker en goed kunt bewegen, net als tijdens een normale gymles.

Wij hopen dat uw kind hier graag aan mee doet en zien hem/ haar graag op zondag 3 juli verschijnen.
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunnen deze verstuurd worden naar Attiladag@attilahouten.nl.

Zo snel mogelijk na 18 juni ontvangt u via de mail de definitieve dagindeling en alle overige informatie.

Met sportieve groet,

De organisatie van Attila turninstuif dag!