Selectie Dames en Heren

Doelgroep – Meisjes en jongens (op uitnodiging)

Bij Attila is er ook plaats voor talenten. Voor jongens en meisjes die meer uitdaging zoeken, perfectie nastreven, erg soepel zijn en naast plezier ook voor een uiterste prestatie gaan, zijn er de selectiegroepen.

De Dames en Heren selectie traint meerdere keren per week in een gymzaal met extra toestellen om zich nog beter te kunnen ontwikkelen in het turnen. Van de selectieleden wordt verwacht dat zij ‘altijd’ aanwezig zijn en deelnemen aan wedstrijden, zowel regionaal, als in het district en soms zelfs landelijk.

Op wedstrijden worden er oefeningen uitgevoerd op verschillende toestellen:

  • Voor de Dames zijn dit de sprong (dit kan de pegasus, kast of plankoline zijn), de balk, de brug met ongelijke leggers en de vloer (voor veel is dit een oefening op muziek).
  • Voor de Heren zijn de toestellen de vloer (lange mat), voltige (paddenstoel of paard), de ringen, de sprong, de brug met gelijke leggers en het rek.

Naast de wedstrijdoefening wordt er ook hard gewerkt aan kracht (zoals buik- en armspieren), balans (bv. balletoefeningen) en flexibiliteit.

 

Je/uw kind kunt/kan alleen via de recreatielessen in de Selectie komen. De train(st)er van de recreantengroep zullen potentieel talent aan de selectietrainsters voorstellen. Er wordt op vele vlakken bekeken of er talent is voor het echte wedstrijd-turnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.