Burgerinitiatief behoud infrastructuur sport, cultuur en welzijn in Houten

De gemeente Houten ontvangt vanaf 2026 veel minder financiële middelen van de rijksoverheid. Om de gemeentebegroting rond te krijgen moet de gemeente stevig bezuinigen en/of meer inkomsten verwerven. Het gaat om zulke grote bedragen dat er heel pijnlijke keuzes moeten worden gemaakt. Wij, sport, cultuur en welzijn pleiten voor het behoud van de basisinfrastructuur, d.w.z. zorg dat alle organisaties overeind blijven zodanig dat zij in betere tijden genoeg veerkracht en basis hebben om de organisaties weer op te bouwen. Dus geen organisaties tot op de grond afbreken, want wanneer een organisatie eenmaal is verdwenen, komt deze niet meer terug.

Vanuit de verschillende Houtense organisaties wordt er een burgerinitiatief ingediend met bovenstaande boodschap. Het gevolg is dat de gemeenteraad over het initiatief moet spreken en met de indieners en dit kan de gemeenteraad niet voor zich uitschuiven maar zal voor de zomer behandeld moeten worden en kan worden gebruikt in het vervolg van de Ronde van Houten. Dit alles zorgt voor veel aandacht en helpt onze ideeën te verwezenlijken.

Alle informatie leest u hier.

Vanuit Attila steunen wij het burgerinitiatief uiteraard ook en de komende weken zullen we zoveel mogelijk leden en ouders van leden vragen om het initiatief te tekenen. Komende vrijdag 19 april start ons kamp en daar kunnen de ouders die hun kinderen komen brengen de vraag van ons verwachten.

De handtekeningenlijst ligt bij het theater, in de bibliotheek, bij vanHouten&co en in verschillende sportkantines. Iedereen kan een handtekening achterlaten tot 3 mei. Daarna wordt de totale lijst aangeboden aan de gemeenteraad.  Ook hier kunt uw de lijst tekenen.

Het bestuur

WIJ ZOEKEN LEDEN!

Wij zijn een enthousiaste dames (veteranen) turngroep van 18+.
Op de maandagavond trainen wij van 20.15 tot 21.15 in gymzaal de Bijenkorf, Riddersborch 145 in Houten. De ingang van de gymzaal is op het schoolplein.
Iedereen turnt bij ons op haar eigen niveau waar dus alles kan en mag!
We helpen elkaar, vinden het leuk om bij te houden wat we nog kunnen en oefenen waar we behoefte aan hebben.
We hebben geen les maar maken vooral plezier en turnen alle dames onderdelen.

Heb je altijd geturnd en wil je dit weer oppakken of heb je nog nooit geturnd maar ben je op zoek naar een sport met kracht, flexibiliteit en plezier? Bij ons kan het allemaal!
Heb je interesse om een keer te komen kijken of mee te doen?
Laat het ons weten en stuur even een mailtje naar:

proefles@attilahouten.nl

We zien jullie graag op de maandag avond bij onze turn avond om gezellig mee te doen of een keertje te komen kijken!

Liefs de oudjes van de maandag

Attila Houten collecteert voor Jantje Beton, doneren kan nog t/m 31 maart 2024


Tot nu toe zijn er 48 donaties binnengekomen in onze digitale collectebus.
Daar zijn we heel blij mee, maar er kunnen nog veel meer donaties bij.

Het totaal bedrag is op dit moment 474 euro, een mooi bedrag maar we denken dat het mogelijk is om met elkaar ervoor te zorgen dat het bedrag minimaal wordt verdubbeld.

Daarom deze mail om iedereen die nog geen donatie heeft gedaan eraan te herinneren dat het nog steeds mogelijk is om een donatie te doen.

De collectebus is nog open tot 31 maart aanstaande, dus doe iets goeds en doneer!

50% van de opbrengst is voor Attila, daar kunnen we weer materialen voor kopen om tijdens de lessen en trainingen te gebruiken.

Het is supermakkelijk om een donatie te doen.

Ga naar https://jantjebeton.digicollect.nl/attila-houten

Volg de link en doneer! Stuur de link ook door aan familie, vrienden en bekenden en vraag ook hen om te doneren. Of deel de link op jouw social media!

Heb je al een donatie gedaan, dan bedankt hiervoor namens Jantje Beton en Attila!

Collecte Jantje Beton 2024

Jantje Beton zet zich in voor meer speelkansen voor kinderen en jongeren omdat spelen lang niet voor elk kind vanzelfsprekend is. Dat we bij Attila Houten spelen en bewegen voor kinderen belangrijk vinden, is natuurlijk geen verrassing.

Ook dit jaar is er weer de collecte Jantje Beton, we doen net zoals vorig jaar weer mee aan de digitale collecte.

De digitale collecte is van 1 t/m 31 maart 2024 en de eerste donaties zijn al gedaan in de collectebus van Attila.

Via onderstaande link komt u op pagina van de digitale collectebus van Attila Houten.

https://jantjebeton.digicollect.nl/attila-houten

We hopen dat jullie massaal een donatie doen in onze verenigingscollectebus zodat we ook dit jaar Jantje Beton weer kunnen steunen. Volg de link en doneer! Stuur de link ook door aan familie, vrienden en bekenden en vraag ook hen om te doneren.  Of deel de link op jouw social media!

Je kunt als je dat wilt ook je eigen digitale collectebus aanmaken en met deze collectebus zelf collecteren voor Jantje Beton.
Ga naar https://jantjebeton.digicollect.nl/aanmelden/hoe en maak jouw eigen collectebus aan. Kies bij het aanmaken van de collectebus Attila als club die je wilt steunen.
Je vindt Attila heel makkelijk door het woord Attila in te tikken, “HOUTEN – Gymnastiekvereniging Attila” verschijnt dan op het scherm.

En niet geheel onbelangrijk om te melden is dat 50% van de opbrengst van de collecte voor Attila zelf is en andere helft voor Jantje Beton.
Daarvoor kunnen we dan weer materialen aanschaffen die we kunnen gebruiken in onze lessen en trainingen.

Voorjaarsvakantie

Attila heeft voorjaarsvakantie van zaterdag 17 februari t/m vrijdag 23 februari aanstaande.
Op zaterdag 24 februari is er weer les.

Clubfund ophalen bestelde artikelen

Info voor de leden die Clubfund artikelen hebben besteld hebben.
De artikelen zijn geleverd en kunnen opgehaald worden.
Zie de mail met informatie die je hierover al ontvangen hebt.

Het bestuur.

Eindbedrag ClubFund actie

Onze leden hebben in totaal € 398,60 bij elkaar gespaard tijdens de clubfund actie.
Een super mooi bedrag waar we als vereniging blij mee zijn. De leden hebben inmiddels hun FAN artikelen besteld. De artikelen worden nu gemaakt. Binnenkort volgt er meer nieuws over het ophalen van de FANartikelen. Ds hou je mail in de gaten